Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

SV/PL-128 Τουρτούλια 1160m. SUMMITS ON THE AIR - SOTA ΤΡΙΤΗ 29/10/2013


ΤΟΥΡΤΟΥΛΙΑ 1160m. SV/PL-128
Εάν σας ρωτήσω που είναι η κορυφή Τουρτούλια στο Μαίναλο οι περισσότεροι από εσάς σίγουρα θα ψάχνετε στις μηχανές αναζήτησης στο INTERNET για να την βρείτε. 

Κι όμως έχετε περάσει άπειρες φορές δίπλα από αυτήν. Η κορυφή Τουρτούλια με υψόμετρο 1160 m. βρίσκετε στην διασταύρωση στο Νέο Καρδαρά με κατεύθυνση προς το χωριό Σημιάδες.

ΤΟΥΡΤΟΥΛΙΑ 1160 m. 
Με 300 μέτρα υψομετρικής διαφοράς από την διασταύρωση μέχρι την κορυφή Τουρτούλια, θα πιστέψει κάποιος ότι πρόκειται για εύκολη ανάβαση προς αυτήν.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ
Ξεκινήσαμε με τον Γιάννη προσπαθώντας να βρούμε το κατάλληλο σημείο να την προσεγγίσουμε λόγω πυκνής βλάστησης. Κατά την πορεία αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες να διαπεράσουμε τα πουρνάρια και άλλη χαμηλή βλάστηση που υπάρχει σε αυτό. Ένα μικρό ρέμα γεμάτο χαλίκια και ασταθείς σάρα, μας βοήθησε να φτάσουμε ως την μέση του βουνού. Από εκεί και μετά τα πράγματα περιπλέκονται και η ανάβαση δυσκολεύει. Μέχρι τώρα δεν είχαμε συναντήσει τόσο πυκνή βλάστηση στο Μαίναλο. Μόνο στα τελευταία 60 μέτρα η βλάστηση χαμηλώνει, πλέον διαλέγουμε την διαδρομή μας και σε 1 ώρα φτάνουμε στο υψομετρικό κολωνάκι. Ενώ τα αεροπλάνα συνεχίζουν τους    αεροψεκασμούς στον καταγάλανο ουρανό.
ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ
Ξεκουραζόμαστε για λίγα λεπτά και στήνουμε την Fishing Pole Antenna για τους 14 MHz. Ήρθε η ώρα για Summits On The Air - SOTA. Βρίσκω καθαρή συχνότητα φορώ τα ακουστικά και ξεκινώ. Συνολικά γίνονται 52 επαφές με συναδέλφους σε ευρωπαϊκές χώρες. 

SUMMITS ON THE AIR
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥΡΤΟΥΛΙΑ  ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 
Τα μαζεύομαι αναχωρούμε για κάτω αφού πρώτα πρέπει και πάλι να διασχίσουμε την πυκνή βλάστηση. Ευτυχώς κατεβαίνοντας έχουμε καλή θέα από ψηλά και όσο μπορούμε διαλέγομαι τα ξέφωτα. Σε 45 λεπτά φτάσαμε στο σημείο που ξεκινήσαμε.

Η ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ.

Εάν μας συμβουλευτεί κάποιος για να πάει, σίγουρα θα τον αποτρέψουμε. Το SOTA μας έχει πάει σε κορυφές και μονοπάτια γνωρίζοντας την Ελλάδα κομμάτι-κομμάτι, συλλέγοντας μοναδικές εικόνες και εμπειρίες.